Behandelkosten

Na uw eerste afspraak en kennismaking in de praktijk bespreken we met elkaar wat er mogelijk is. In sommige gevallen zijn er meer wegen die naar Rome leiden en daar zitten verschillende kosten aan verbonden. Afhankelijk van de toestand van uw gebit en tandvlees en de behandelmethoden, vallen deze kosten hoger of lager uit. Zijn de kosten hoger dan de 250 euro, dan leggen wij u altijd een offerte voor. 

Wanneer u uw gebit netjes onderhoudt en geregeld op controle komt, heeft u minder risico op hoge kosten. Wij raden dan ook altijd aan om goed te letten op uw lichaam en gebit en niet onnodig lang met (lichte) klachten rond te blijven lopen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

De tarieven die wij hanteren zijn te zien in dit overzicht voor 2023.

Vergoeding voor kinderen tot 18 jaar

De basisverzekering vergoedt de meeste tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar. Uitzonderingen zijn kosten voor kronen en bruggen. Hier kunt u een aanvullende tandartsverzekering voor afsluiten. Kosten voor de tandarts voor kinderen tot 18 jaar hoeft u niet uit uw eigen risico te betalen.

Vergoeding voor personen ouder dan 18 jaar

De basisverzekering vergoedt geen tandartskosten voor personen ouder dan 18 jaar. Afhankelijk van uw gezondheid, leeftijd en financiële situatie doet u er verstandig aan om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Kijk bij uw aanvullende tandartsverzekering welke kosten wel en niet gedekt worden.

Daarnaast kunt u overwegen om een tandongevallenverzekering te nemen. Kosten voor herstel behandelingen en operaties aan uw gebit na een ongeval kunnen behoorlijk oplopen. Sommige tandongevallenverzekeringen vergoeden de kosten tot wel 20.000 euro.

Betalen van de tandartskosten

Patiënten die korter dan een jaar patiënt zijn bij onze praktijk betalen het eerste jaar per pin na afloop van de behandeling. Wanneer u langer dan een jaar bij onze praktijk bent, kunt u kiezen voor een betaling via een factuur.

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het indienen van uw rekening bij de uw zorgverzekeraar.