De mondhygiënist maakt uw gebit gezond

Onze mondhygiëniste helpt om uw gebit gezond te maken. U gaat naar de mondhygiënist wanneer u toch al wat meer ernstige tandvleesproblemen heeft. Denk daarbij aan ontstoken tandvlees, wat op den duur het kaakbot kan aantasten. Regelmatig gaan dit soort problemen samen met het hebben van een slechte adem of overmatig tandsteen. De mondhygiëniste bekijkt welke behandeling nodig is om deze klachten te verhelpen.

Ook bij lichte klachten is het verstandig om snel een afspraak te maken. Dit voorkomt ergere klachten in de toekomst. 

De mondhygiënist als preventieve behandelaar

De behandelingen van de mondhygiënist vormen een aanvulling op de de halfjaarlijkse tandartscontrole en zijn in eerste instantie gericht op preventie: Het voorkomen van cariës (gaatjes in tanden en kiezen) en tandvleesproblemen.

De mondhygiënist voert samen met de tandarts een inspectie van het gebit en het tandvlees uit, geeft informatie over een goede mondverzorging, zoals poetsadviezen en reiniging van het gebit   en verwijdert preventief tandplak en tandsteen.                                     

De mondhygiënist ondersteunt de tandarts met de behandeling van parodontale ziektes. Parodontologie is een tak binnen de tandheelkunde die zich richt op de behandeling en voorkomen van tandvleesziekten.

Herkent u de volgende klachten?

  • Pijnlijk, rood of gezwollen tandvlees;
  • Teruggetrokken tandvlees;
  • Bloedend tandvlees bij het poetsen;
  • Losstaande tanden of kiezen;
  • Vieze smaak in uw mond of een slechte adem;
  • Verkleurde tanden;
    Regelmatig last heeft van gaatjes (cariës);
  • Veel tandplak, tandaanslag of tandsteen;

Aarzel niet en maak een afspraak

Een afspraak bij de mondhygiënist is ook uitermate geschikt voor kinderen. Door op jonge leeftijd (lichte) klachten aan te pakken, help je het volwassen gebit gezond en sterk te maken.

Overstappen of aanmelden als nieuwe cliënt van onze praktijk is heel eenvoudig. Vul het inschrijfformulier in of bel naar 070 – 514 08 90.  Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen voor een eerste afspraak.