Deskundige tandarts voor Wassenaar en omgeving

Als het gaat om uw gezondheid kiest u uiteraard niet zomaar voor een tandarts. Da Silva tandartspraktijk is gespecialiseerd in het aanpakken van uitdagende gebitsproblemen. Door jarenlange ervaring, kennis en een scherpe blik op het tandarts vak is het altijd mogelijk om een plan op maat voor u te maken. Met elkaar kijken wat er nodig is om uw gebit te verbeteren en weer gezond te maken. Uiteraard houden we rekening met uw budget. 

Uw gebitsgezondheid staat bij ons voorop.
Dit betekent ook dat u bij ons terecht kan voor controles en klein onderhoud. Door regelmatige gebitscontroles en het direct aanpakken van kleine ongemakken voorkom je grotere problemen in de toekomst. Maak vandaag nog een afspraak! U kunt bij ons terecht voor:

Preventieve tandheelkunde

Preventie is één van de beste manier om uw gebit gezond en sterk te houden. Wacht niet te lang om naar de tandarts te gaan indien u klachten heeft. De mondhygiëniste speelt hier een belangrijke rol in. Tandarts en mondhygiënist werken hierin nauw samen.

Reconstructieve tandheelkunde

Reconstructieve Tandheelkunde richt zich op het herstel van verloren gegaan  tandheelkundige weefsels zodat uw gebit weer als vanouds kan functioneren en er weer mooi uitziet. Maar ook voor het plaatsen van implantaten, kronen, bruggen, onlays en inlays in dezelfde kleur als uw gebit. De kennis in de reconstructieve tandheelkunde heeft de laatste jaren een enorme toevlucht genomen. Zo worden kronen tegenwoordig uit één stuk geslepen. 

Parodontologie

Parodontologie  is een tak binnen de tandheelkunde die zich richt op het behandelen en voorkomen van tandvleesziekten.

Parodontitis is een ontsteking veroorzaakt door bacteriën in combinatie met een disbalans in de immuunrespons. Deze ontsteking ontstaat wanneer bacteriën zich ophopen op tanden en kiezen en tandplaque vormen langs de tandvleesrand. Een onvoldoende dagelijkse gebitsverzorging kan daar de oorzaak van zijn. De ontsteking begint in de tandvleesrand rondom de tanden en kiezen en breidt zich uit naar het onderliggende bot. Wanneer het bot wordt aangetast ontstaan er openingen tussen het tandvlees en het worteloppervlak van de tanden en kiezen. Deze openingen worden pockets genoemd. Naarmate deze pockets dieper worden, neemt de schade aan het kaakbot toe en raken de tanden en kiezen hun houvast kwijt. Met de tijd kunnen tanden en kiezen los gaan staan. Parodontitis is op enkele uitzonderingen na zelden verbonden met hevige pijn.

Parodontitis kan de algehele gezondheid ongunstig beïnvloeden. Het staat vast dat parodontitis de stabilisatie van de gezondheid bij patiënten met diabetes in de weg staat en wordt geassocieerd met een vergroot risico op cardiovasculaire ziekten en reumatoïde artritis.

Implantologie

Wanneer er in uw gebit een of meerdere tanden ontbreken, zijn implantaten een mogelijke oplossing om deze te vervangen. Tandarts da Silva heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het plaatsen van implantaten.

Esthetische tandheelkunde

De wens om invloed uit te oefenen op ons uiterlijk is steeds meer toegenomen. Wij helpen u graag verder indien u overweegt om een esthetische of cosmetische ingreep te doen. Het is raadzaam om bij ons advies in te winnen wanneer u eraan denkt om iets in uw gezicht te laten veranderen of aanpassen. Veel artsen kijken alleen naar hun eigen vakgebied, waardoor gevolgen voor het eindresultaat over het hoofd worden gezien. Ook na een cosmetische verandering kunt u bij ons terecht en zijn er nog prima oplossingen te vinden om uw gebit passend te maken bij uw nieuwe uiterlijk. Wij helpen u graag verder.

Patiënt worden bij ons

Overstappen of aanmelden als nieuwe cliënt van onze praktijk is heel eenvoudig. Vul het inschrijfformulier in of bel naar 070 – 514 08 90.  Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen voor een eerste afspraak.